Extra sleva -10 % pro členy

pro všechny objednávky v hodnotě nad 2.000 Kč

Blogger Pick
05.07.2023.

Puma RS-X - pohodlné a svěží v jednom!

Vzhledem k tomu, že pro Buzz píšu poprvé, chtěl jsem do toho dát všechno a upřímně vám říct, co si o teniskách PUMA RS-X EFEKT TM myslím. "No bullshit", jak se říká.

Takže... přihlásím se na Buzz a vidím model s nápisem "Puma". Možná by mi před pár lety udělala radost samotná krabice Puma, protože by v ní určitě byly ty krásné tenisky Puma Suede, které bych okamžitě spojil s Fat Laces. Jistě, vypadal bych v nich jako 70 % kapely, se kterou jsem se potloukal, ale i tak by byly mou nejlepší volbou.

Tentokrát jsem si vybral RS-X (což zní spíš jako motorka Kawasaki než jako tenisky, ale reálně vzato je to jedno... viděl jsem už horší názvy tenisek). Vím, že tento model není novinkou; pokud se nepletu, myslím, že ho Puma vydala v roce 2018. Nejlepší na tom je, že jsem měl možnost nosit červený model RS-X v roce 2020, když jsem natáčel videoklip k písni "Hollywood". Klip jsem natočil a druhý den jsem je vrátil, protože mi tehdy neslušely. Do klipu se hodily, ale na mou velikost 44,5 vypadaly dost objemně. Dnes mi to rozhodnutí připadá dost hloupé, protože jsem jim ani nedala šanci. Model, o kterém píšu teď, je stále stejný RS-X (EFEKT TM) jako před dvěma lety, ale tentokrát jsem měl možnost je chvíli nosit a můžu vám říct, že jsou to jedny z těch tenisek (mám doslova 2 páry), ze kterých mě nebolí nohy ani po 2 hodinách nošení.

Je to pravděpodobně dáno tím, že Puma v roce 1986 uvedla na trh technologii RS, jejímž cílem bylo přiblížit své tenisky aktivnímu používání, jako je běh. V tomto modelu RS-X se dá běhat, i když pro tento účel by to nebyla moje první volba. Ani k tomu není (v dnešní době) určen...

Model RS-X je navržen tak, abyste se cítili co nejpohodlněji a zároveň vypadali svěže, ať už chodíte do šesté třídy, končíte magisterské studium tělesné výchovy, nebo se právě potřetí stáváte prarodičem. Tyto tenisky RS-X jsou dnes na hony vzdálené tomu, co jsem měl možnost vyzkoušet v roce 2020. Už nevypadají tak plastově, nohy mohou dýchat, protože materiály jsou prodyšné tam, kde je to potřeba. Ano, stále vypadají objemně, ale když je vezmete do ruky, zjistíte, že jsou ve skutečnosti velmi lehké.

V obchodě Buzz jsem viděl model Puma RS-X přesně ve 13 dalších barvách pro ženy i muže, takže si můžete libovolně vybrat ty, které vám vyhovují. Když pominu barvy a objemnost... Upřímně řečeno, myslím, že dnes na pultech nenajdete mnoho tenisek, které by vás nezklamaly, ať už se v neděli ráno vydáte na túru na Sljeme, nebo v neděli odpoledne po Sljeme na kávu s přáteli na Cvjetni náměstí.

Mohl bych se rozepsat o historii značky Puma, ale to nikoho nezajímá a reálně vzato, pokud jste alespoň průměrný člověk jako já, tak víte, že Puma svými teniskami nikdy nezklamala, i když o nich teď možná není takový humbuk jako o některých jiných značkách. Ale to přičítám jejich přístupu "No Bullshit", se kterým ne každý bude souhlasit... stejně jako s tímto blogovým příspěvkem.

Posoudit můžete sami a já si tento model RS-X nechám ve své sbírce, dokud si v prodejnách BUZZ nebo na internetu nenajdete svůj vlastní!

 

Zembo Latifa

Podobné články