Extra sleva -10 % pro členy

pro všechny objednávky v hodnotě nad 2.000 Kč

Blogger Pick
17.08.2023.

adidas Gazelle: nadčasová klasika

Svět tenisek je rozsáhlý a rozmanitý, ale existuje několik ikonických designů, které obstály ve zkoušce časem. Jednou z takových siluet je adidas Gazelle. Je zakořeněná v historii a uctívaná pro svou jednoduchost, a proto si ji osvojily různé subkultury po celém světě.

Model adidas Gazelle, který byl poprvé uveden na trh v roce 1966, byl původně určen jako tréninková obuv. Její průkopnický design byl jednou z prvních sportovních bot se semišovým svrškem, což byl výrazný odklon od tehdy běžnějších kožených variant. Díky této volbě materiálu byla obuv nejen pružnější, ale získala také výrazný, stylový vzhled, který nabízel barevný nádech a jedinečnost.

 

Na modelu adidas Gazelle je obzvláště fascinující jeho široké přijetí různými subkulturami. Od hiphopové komunity v USA až po fotbalovou subkulturu "casuals" ve Velké Británii si bota Gazelle našla cestu do nejrůznějších šatníků. V 80. a 90. letech si upevnily své místo v popkultuře, často je nosily ikony jako Michael Jackson a Kate Moss. Díky minimalistickému designu v kombinaci s jasnými barvami byly univerzální, vhodné do tanečního klubu, na koncert nebo jen na běžný den.

 

Přesuňte se do současnosti a kouzlo vozu Gazelle se nezmění. Ačkoliv adidas představil různé iterace a barevné varianty, aby vyhověl současnému vkusu, Gazelle si zachovala svou původní podstatu. Dnešní svět tenisek je plný futuristických designů, špičkových technologických integrací a divokých spoluprací. Uprostřed toho všeho slouží adidas Gazelle jako připomínka krásy jednoduchosti. Nesnaží se být tou nejhlučnější nebo technologicky nejpokročilejší botou, ale přesto zůstává dobrá.

V době rychlých změn je stálost jistou útěchou. Gazelle představuje most mezi minulostí a současností. Pro některé je to nostalgický výlet, návrat do mladších časů. Pro jiné je to svěží, minimalistická volba na přeplněném trhu. Dnešní prostředí tenisek se přiklání k exkluzivitě, limitovaným dropům, vysoké prodejní hodnotě a nedostupným kolaboracím. Gazelle se svou širokou dostupností a přijatelnou cenou nabízí demokratickou alternativu. Je to bota, která je dostupná pro všechny, takže je pro mnohé osvěžující volbou.

 

Závěrem lze říci, že adidas Gazelle jsou důkazem rčení, že méně je někdy opravdu více. Za více než pět desetiletí své existence zažila trendy, které přicházely a odcházely, ale její kouzlo zůstává nezlomné. Odolává pomíjivosti módy a zůstává nadčasová ve své přitažlivosti. Ať už jste nikdy žádný pár nevlastnili, nebo jste jejich dlouholetými fanoušky, Gazelle stojí za oslavu. Nakupujte všechny adidas Gazelle ve všech prodejnách Buzz a online!

 

Dejan

Podobné články