Extra sleva -10 % pro členy

pro všechny objednávky v hodnotě nad 2.000 Kč

Blogger Pick
31.01.2024.

adidas Superstar

Na teniskách nesnáším jednu věc. Zmačkání horní části tenisky v blízkosti prstů. Zatracené záhyby. Na tento problém zatím neexistuje kvalitní řešení, i když je vždycky můžete trochu vyžehlit mokrým ručníkem a horkou žehličkou. Jediné tenisky se v této kritické oblasti nemačkají - a to jsou adidas Superstar. Jsou známé pod spoustou názvů. Superstar. Shelltoes. Shelsice. U nás v Osijeku jsme jim říkali "brejke", protože jsme je přirovnávali k breakdance.

Když se mluví o adidas Superstar, často se mluví o Run DMC, jejich hitu My adidas, první spolupráci adidas s hudebníky, ale to tentokrát přeskočím.

Byly navrženy v roce, kdy člověk vstoupil na Měsíc (1969), a do prodeje se dostaly následující rok (1970) - a hitem se staly díky basketbalu. Běh a tenis jsou sporty, které zpopularizovaly spoustu tenisek, ale osobně si myslím, že právě basketbal udělal z tenisek popkulturní fenomén. Kareem Abdul Jabbar byl v sedmdesátých letech největší hvězdou NBA, a tak není divu, že si ho Horst Dassler (syn zakladatele společnosti adidas - Adiho Dasslera) vybral jako tvář nového, lehčího a odolnějšího modelu.

Superstar mají za sebou dlouhý život a nikdy se na ně nezapomíná. Prožily sto životů, basketbalovou popularitu, pouliční a hiphopovou popularitu, přivlastnili si je i skejťáci a později i svět vysoké módy.

Na trhu není cenově výhodnější teniska. Legendární design s gumovou skořepinou, která chrání prsty, pravá a slušivá kůže za danou cenu a pohodlí, které se postupem času stále zlepšuje. Mezipodešev je pěnová a neuvěřitelně pohodlná a model lze úspěšně kombinovat se všemi outfity.

Superstar jsou pravděpodobně jednou z největších hvězd ,,sneakerskové“ kultury.

 

Franjo

Podobné články